Saskia Teppema

Cirkels Choose Again

LIVE - kleine, Coronaproof Cirkel in Hilversum
 
     Vrijdag 7 mei 2021 van 19.15 tot 21.30 (VOL)
 
     Kosten: € 25,00  
 
Geef je snel op door te mailen naar saskiateppema@gmail.com. Ik werk nu met kleine groepjes, dus wacht niet te lang. Dan krijg je de info over lokatie en bereikbaarheid. Voor alle inhoudelijke informatie: neem een kijkje op de site van Choose Again Nederland. Voor alle andere Choose Again Cirkels in Nederland: zie ook onze website:
 
Wat is Choose Again?
 
Choose Again is een organisatie in Vancouver, Canada met een residentie in Costa Rica, opgezet en geleid door de van oorsprong Nederlander Diederik Wolsak. Mensen uit de hele wereld kunnen daar het hele jaar door terecht om zich in een periode, variërend van een week, een maand of een paar maanden te bevrijden van negativiteit, ongelukkige gevoelens, verdriet, ziekte en verslaving. Ik heb in de tijd dat ik op het Centre doorbracht geleerd, dat wat er ook allemaal is voorgevallen vroeger en na alles wat ik heb meegemaakt, het mogelijk is om ieder moment opnieuw te kiezen om gelukkig en vredig te leven. Ik heb met de Zes Stappen de overgang meegemaakt van mijn leven lijden naar mijn leven leiden. 
Saskia met Dawn Green, een van de facilitators in El Cielo,
Costa Rica

Werkwijze van Choose Again

Choose Again Nederland is een groeiende en actieve satelliet van Choose Again Internationaal. De Cirkel is de werkvorm. Dat doen we in een dagdeel maar ook komt de Cirkel dagelijks aan bod in de weekenden en de weken die we organiseren. In de Cirkel krijg je helderheid over je vraag en je probleem. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes en je onderzoekt op een liefdevolle manier of dat wat je gelooft over jezelf, klopt of niet klopt. Of het onzin is of waar. De groep kan bestaan uit 2 tot 14 mensen.

 

Je maakt kennis met de ‘Zes stappen’, die Diederik Wolsak (www.choose-again.com) in de wereld heeft gezet. In een Cirkel leer je vervolgens wat je dagelijkse huiswerk is. Je kunt dat vergelijken met een sportschool: als je je conditie wilt verbeteren dan doe je daar iedere dag, in ieder geval iedere week iets aan. Wil je negatieve patronen doorbreken en je gelukkiger voelen, ondanks wat zich in je leven aandient of wat er in je verleden is gebeurd, dan leer je in de Cirkel wat je daar dagelijks, al is het maar een minuut per dag, aan kunt doen. Je kunt altijd een nieuwe keuze maken. Altijd. Twijfel je? lees erover in mijn boek ‘Er gaat niets verkeerd' en in het boek van Diederik Wolsak: 'Choose Again'.

Je kunt kiezen. Je kunt een keer komen luisteren. Je kunt een keer komen luisteren en meedoen. Je kunt ook met je vraag of probleem komen. Een Cirkel is een open, veilige groep waarin we met de Zes Stappen werken. De methode heeft zichzelf overal ter wereld bewezen en is zowel eenvoudig als doeltreffend. Je leert deze methode en je kunt vervolgens kiezen wat je daarmee doet. Het kan zijn dat je probleem daarna in rook opgaat.  
Live Choose Again-Workshop in Twente
 
Live Workshop Choose Again van 1 tot en met 6 juli 2021: inschrijving open, nog beperkt aantal plaatsen.
 
Live Workshop Choose Again van 10 tot en met 15 september 2021: inschrijving open.
 
Nog niet bekend met het werk van Choose Again? Op youtube zijn diverse video's van Diederik Wolsak en de methode van de Zes Stappen te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=7i6Mctpg3NE 

Leerweg/opleiding Choose Again

Op 27 februari 2021 hebben we de eerste zeven (7) certificaten uitgereikt aan de nieuwe CA facilitators. Zij kunnen zich nu CCAF (Certified Choose Again Facilitator) noemen en zijn bevoegd en gekwalificeerd zelfstandig met de Zes Stappen Workshops en Cirkels te organiseren. Ook kunnen zij de aanpak van de Zes Stappen in hun eigen praktijk toepassen. 
 
Ook Choose Again facilitator worden?
 
Je kunt je vanaf nu opgeven voor de opleiding: 'Leerweg 02' en voor een van de introductiedagen. Na het volgen van de introductiedag besluit je of je mee wilt doen. Heb je al besloten, dan is deze dag een vast onderdeel van de opleiding en dus ook verplicht. De Leerweg 02 start half oktober 2021. Zie voor meer details: www.chooseagainnederland.com.
 
Introductiedagen: 16 april, 9 juli en 8 oktober 2021
  
We verwachten binnenkort de erkenning van o.a. de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) zodat je voor het deelnemen aan de Leerweg PE punten kunt krijgen. (Permanente Educatie). De aanpak van Choose Again is aanvullend op wat je al in huis hebt en buitengewoon effectief als je je clienten professioneel wilt begeleiden. Dan is het kennen van je eigen projecties en overdracht een voorwaarde. Dan is het van belang je eigen overtuigingen te kennen en als die in de weg zitten, op te ruimen. Het kunnen faciliteren van de Zes Stappen gaat niet alleen de client helpen. De Leerweg biedt jou ook een uiterst waardevol proces  waarin je als begeleider, trainer of coach professionele stappen zet. Meer informatie? Voel je vrij om te bellen of een mail te sturen.
 
PS: Wil je eerst kennismaken? Je kunt met mij een -gratis- zoom half-uur afspreken. Of je kunt een Cirkel (al of niet online) bij een van de facilitators volgen. Of je kunt je inschrijven voor een van onze live workshop-weken.
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.chooseagainnederland.com