Saskia Teppema
Choose Again
 
Choose Again is een organisatie in Vancouver, Canada met een residentie in Costa Rica, opgezet en geleid door de van oorsprong Nederlander Diederik Wolsak. Mensen uit de hele wereld kunnen daar het hele jaar door terecht om zich in een periode, variërend van een week, een maand of een paar maanden te bevrijden van negativiteit, ongelukkige gevoelens, verdriet, ziekte en verslaving. Ik heb in de tijd dat ik op het Centre doorbracht geleerd, dat wat er ook allemaal is voorgevallen vroeger en na alles wat ik heb meegemaakt, het mogelijk is om ieder moment opnieuw te kiezen om gelukkig en vredig te leven. Ik heb met de Zes Stappen de overgang meegemaakt van mijn leven lijden naar mijn leven leiden. 
Saskia met Dawn Green, een van de facilitators in El Cielo,
Costa Rica
Wie ben je en waarmee identificeer je je? We hebben het voor je op muziek gezet. Luister naar de eerste Choose Again Song:

Werkwijze van Choose Again

Ik faciliteer z.g. Choose Again Cirkels in het kader van Choose Again Nederland, een groeiende en bijzonder actieve satelliet van Choose Again, Vancouver. In een Cirkel werk ik met een groep van 8 tot 18 mensen aan het verhelderen van persoonlijke vragen. De ‘Zes stappen’, die Diederik Wolsak (www.choose-again.com) in de wereld heeft gezet, zijn daarbij leidend. In een Cirkel van een middag of avond leer je wat je dagelijkse huiswerk is. Je kunt dat vergelijken met een sportschool: als je je conditie wilt verbeteren dan doe je daar iedere dag, in ieder geval iedere week iets aan. Wil je negatieve patronen doorbreken en je gelukkiger voelen, ondanks wat zich in je leven aandient of wat er in je verleden is gebeurd, dan leer je in de Cirkel wat je daar dagelijks, al is het maar een minuut per dag, aan kunt doen. De zes stappen zijn uitgebreid beschreven in mijn boek ‘Er gaat niets verkeerd'.  

Wat is een 'Cirkel'? 

 
 
In een Choose Again Cirkel - we zitten in een cirkel omdat we allen zowel leraar als leerling zijn - kun je ervaren wat zinvol is om te denken en te geloven en wat klinkklare onzin is. Niets hoeft, alles mag. Ik ben de facilitator en bewaak de spelregels die we van te voren afspreken. Daardoor wordt een cirkel nooit een Poolse landdag of een oeverloze discussie. Er wordt überhaupt niet gediscussieerd. In een cirkel krijgt je helderheid over vragen en kwesties.
 
 
Je kunt kiezen. Je kunt een keer komen luisteren. Je kunt een keer komen luisteren en meedoen. Je kunt ook met je vraag of probleem komen. Een cirkel is een open groep waarin we met de Zes Stappen werken. De methode heeft zichzelf overal ter wereld bewezen en is zowel eenvoudig als doeltreffend. Je leert deze methode en je kunt vervolgens kiezen wat je daarmee doet. Ik weet inmiddels dat vele van je problemen, zo niet alle, daarna in rook opgaan. 
 
Wil je je sneller beter voelen? Sta dan eens stil bij wat je ervaart en vergroot je gevoel van dankbaarheid. Niet zo moeilijk. Kijk maar eens een minuut of vijf naar dit filmpje. 
 

Data volgende Choose Again Cirkels in Hilversum: 

  LIVE: vrijdag 4 december (nog plek voor 1 deelnemer) van 19.00 - 21.30 uur.
Data 2021 volgen binnenkort. 
Geef je op door te mailen naar saskiateppema@gmail.com. Dan krijg je alle info over lokatie en bereikbaarheid. Voor alle inhoudelijke informatie: neem een kijkje op de site van Choose Again Nederland. 
  Ook voor alle andere Choose Again Cirkels:
      
   Kennismaken met Choose Again?
Schrijf je in voor een onvergetelijke -online- driedaagse in november
 
    Samen met Diederik Wolsak en Patricia Gorter: woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 november 2020.
    Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar: saskiateppema@gmail.com
Je verbetert je leven onherstelbaar. Zie de feedback van deelnemers op de website van Choose Again Nederland.
Kosten: € 395,00
 
Live Workshop in Drente
 
    Schrijf nu alvast in je agenda: De Live Workshop Choose Again van 19 tot 23 maart 2021.
In een prachtige verbouwde boerderij op het Drentse platteland geef ik samen met Patricia Gorter,
Diederik Wolsak (zoom) deze transformerende week. Verander je overtuigingen, verander je leven. 
Voor meer informatie: binnenkort op deze website en die van Choose Again Nederland.
Investering inclusief vier overnachtingen, vegetarische maaltijden en workshop: € 1.090,00
(Let op: vroegboek korting: € 990.00 bij boeking voor 1 januari 2021)
Aanmelding: saskiateppema@gmail.com
 
Nog niet bekend met het werk van Choose Again? Op youtube zijn diverse video's van Diederik Wolsak en de methode van de Zes Stappen te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=7i6Mctpg3NE