Saskia Teppema

Roeivereniging Cornelis Tromp

 

 

Ik ben bestuurslid / commissaris opleiden bij de Hilversumse Roeivereniging Cornelis Tromp. In die functie ben ik verantwoordelijk voor de opleiding en instructie van roeiers. Roeien is een fantastische en technische sport waar veel bij komt kijken, zeker als je bedenkt dat we het hele jaar door roeien, het water koud kan zijn en de bootjes wiebelig. Roeien gaat over lichaamsbeweging, ontspanning, jezelf - leren - kennen, feedback kunnen ontvangen, samenwerken, blijven leren, afstemmen en nog veel meer. Ongeveer 750 mensen van 11 tot 90 jaar zijn lid van Tromp.  

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Met veel plezier ben ik bestuurslid van het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het mooiste orkest van Nederland met ongeveer 30 jonge professionele strijkers van 12 tot 20 jaar, dat jaarlijks diverse concerten geeft en eens in de twee jaar op tournee gaat naar het buitenland.  
 

Studio Placemakers

De initiatiefnemers, Hans Goslinga en Roos Limburg hebben in 2013 in Yène, Senegal, Studio Placemakers opgezet. Hans en Roos hebben 5 jaar in Senegal gewoond en hebben de organisatie vorig jaar overgedragen aan de lokale leiding. De lokale stichting Jagal Yène wordt aangevoerd door Aziz Thiome en ondersteund door het bestuur en de vrijwilligers rondom ieder project. Wij onderhouden zeer regelmatig contact met Aziz en zijn op afstand betrokken. Eén keer per jaar gaat Hans op werkbezoek. Samen met twee anderen maak ik deel uit van het bestuur.

 

Wat doet Studio Placemakers?

 

Studio Placemakers werkt aan een sterk maatschappelijk netwerk in Yène. Elk project brengt de community weer stappen verder. Men leert elkaar steeds beter kennen en daarmee wordt Studio Placemakers in de loop van de tijd steeds groter en sterker.

 

Het proces van ‘placemaking’ verbetert samen met de mensen, openbare plekken, zoals schoolpleinen, markten en vissershallen. Focus is de gebouwen maar tijdens het bouwproces bouwen ze ook samen met de mensen aan trots en aan de overtuiging dat dingen daadwerkelijk kunnen verbeteren en veranderen. Het is een proces van maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In de openbare ruimte komen alle aspecten van de samenleving samen, waardoor het een concrete en centrale functie heeft om positieve verandering te organiseren.