Saskia Teppema

Wie coach ik?

 Ik coach mensen die een vraag en / of een verlangen hebben. Je wilt ergens vanaf en / of je wil ergens naar toe. Je kent je patronen. Soms heb je het idee dat je je geluk te pakken hebt met een nieuwe partner of een nieuwe baan en dan blijkt de roze wolk geleidelijk aan weer zwart te worden. Je kunt met mij onderzoeken hoe je ervoor zorgt dat je niet meer in wolken denkt.

 

Hoe ziet dat eruit?

*  Een Gesprek
 
We beginnen met een - telefoon-gesprek. Heb je het idee dat het klikt, dan maken we een afspraak. Daarna besluiten we samen wat de volgende stap is. Dat kan variëren van een gesprek eens per twee weken tot één keer per jaar en alles wat daar tussen ligt.
 
*  Een Cirkel (zie voor uitleg onder de knop: Choose Again) 

Wie leid ik op?

Ik leid coaches op. Ik geef les op diverse coachopleidingen en dan met name het stuk: ‘Overdracht en Projectie’. Dat is voor iedere coach, voor iedereen die mensen begeleidt, basiskennis. Als je je eigen projecties niet kent en niet weet wanneer je in overdracht terecht komt, kun je iemand niet professioneel helpen.

 

Drie voorbeelden van overdracht/projectie:

 

  1. ‘De dame die haar spreekkamer binnenloopt, lijkt als twee druppels water op haar tante. Ze heeft net zo’n opdringerige manier van doen als zij haar veel te enthousiast de hand schudt. Alsof ze haar vriendin is! Ze is haar coach! Jeminee, wat moet ze met dit mens. Ze vindt haar al direct niet aardig’.
  2. De man, een ambtenaar, hangt onderuit in de stoel. Hij ziet er ongemakkelijk uit en woelt met zijn handen door zijn haar. Hij heeft te horen gekregen dat zijn functie wordt opgeheven. Dat heeft de coach zelf ook meegemaakt en hij weet hoe dat voelt. Hij denkt onmiddellijk aan zijn eigen eenzaamheid en aan het feit dat niemand hem toen heeft opgevangen. De coach trekt zijn stoel naar hem toe en leg zijn hand op zijn arm. ‘Ach wat erg, ik weet wat je voelt, gaat het een beetje?’ vraagt de coach.
  3. De man die voor het eerst haar deur binnenstapt geeft haar wel een hand maar kijkt haar niet aan. ‘Waar is de wc?’ vraagt hij voor ze iets kan zeggen. Als hij daarna haar spreekkamer binnenkomt voelt de ergernis maar ze drukt dat weg. ‘Zo,’ zegt hij. ‘Ik zal maar met de deur in huis vallen. Ik ben ontslagen en heel erg boos. Ik zal u vertellen wat mij is overkomen....' De coach luistert beleefd naar zijn verhaal en laat hem een half uur lang uitpraten. Als ze wil onderbreken, steekt hij zijn hand op en ze durft hem niet te stoppen. De coach wordt heel moe van deze man.

 

 

In alle drie de gevallen is de coach gegrepen door de situatie. In de opleiding die ik geef leer ik coaches hoe ze, ongeacht wat ze aantreffen, rustig, vredig en ontspannen de leiding kunnen blijven houden. En dat doe ik onder andere met de Zes Stappen en Systemisch werk.